Vi søker ledere og mentorer til Brain Camp og Camp Spinal 2025
Bli med som leder eller mentor på våre aktivitetstilbud for Aktiv rehabilitering!
Om Aktiv rehabilitering
Sunnaasstiftelsens landsdekkende tilbud etter modell for Aktiv rehabilitering gir personer utsatt for alvorlig ulykke eller sykdom bedre verktøy og motivasjon til å etablere sin nye normal. Her blir deltakerne introdusert for ulike fritidsaktiviteter, og med assistanse fra erfarne instruktører, helsepersonell og likepersoner får de veiledning og trening som åpner nye muligheter.
Stiftelsens formål er å bidra til at mennesker med nedsatt funksjonsevne skal mestre sin livssituasjon og leve gode, aktive liv.
Deltakelse på stiftelsens tilbud for Aktiv rehabilitering er et kompetansebyggende tiltak for helsepersonell, idrettspersonell, universitets- og høyskolepersonell og studenter. Det gir unik erfaring og innsikt i hvordan en kan mestre, utvikle og leve gode aktive liv til tross for alvorlig skade/sykdom i sentralnervesystemet.
Ansatte i spesialist- og kommunehelsetjenesten og i idretten/ frivilligheten får anledning til å komme tettere på personer med skade/sykdom i sentralnervesystemet. Dette er verdifull praksis å ta tilbake til egen kommune eller organisasjon.
Verdifull kompetanse
Ledere og mentorer utveksler verdifull kompetanse, danner nettverk og får ny innsikt i hva rehabilitering handler om; å gi den enkelte best mulig liv ut fra egne forutsetninger. Deltakelse fremmer også samarbeid innenfor rehabiliteringsfeltet på tvers av enheter og spesialist- og kommunehelsetjenesten.
Spesielt ønsker vi at personer som selv har en ervervet hjerne- eller ryggmargsskade søker om å være mentor på våre tilbud for Aktiv rehabilitering. At deltakerne får møte ledere som selv lever med en skade – og som kan dra nytte av deres erfaringskompetanse, er helt avgjørende og blir ofte beskrevet som livsendrende. Vi ønsker at du har deltatt på Sunnaasstiftelsens mentorprogram og/eller selv har vært deltaker på camp.
Stiftelsen ønsker personer med helse- og idrettsfaglig kompetanse (fysioterapeut, ergoterapeut, logoped, psykolog, idrettspedag m.m.), universitets- og høgskolepersonell og studenter, men ønsker også ledere fra andre yrkesgrupper. Vi trenger også helsepersonell til servicegruppen (sykepleier, helsefagarbeider og lege). Servicegruppens hovedoppgave under camp er å hjelpe til med mottak av deltakere og ivareta nødvendig medisinsk oppfølging i tillegg til oppfølging knyttet til aktiviteter i dagliglivet.
Vi ønsker og trenger en blanding av erfarne campledere og ledere som deltar på camp for første gang. Dette er en nødvendig sammensetning for å kunne ivareta deltakernes behov og skape trygge rammer for mestring. På camp er fokuset teamarbeid. Det får vi til sammen - med fokus på at deltakerne står i sentrum mer enn hvilken yrkesgruppe den enkelte tilhører.
Mange fagpersoner som har vært med tidligere år uttrykker at det å se at tidligere inneliggende pasienter nå mestrer og utfordrer seg selv, er en unik erfaring som de tar med seg tilbake på sine arbeidsplasser. Campene er godkjent som en del av spesialistordningen i Norsk Fysioterapeutforbund. Etter camp kan ledere som ønsker det få en bekreftelse fra Sunnaasstiftelsen som beskriver arbeidet som er utført på camp, antall timer og oppnådde kompetansemål.
Vi ønsker deg som er positiv, arbeidsom, løsningsorientert, jobber godt i team og er villig til å bidra på alle områder.
Dersom du ikke får permisjon med lønn fra egen arbeidsgiver, vil du få et honorar for arbeidet. Kost, losji og billigste reisealternativ vil bli dekket for alle ledere/mentorer.
Interessert?
Du kan søke deg til en eller flere camper. Det er viktig at du avklarer med nærmeste leder før du søker.
I søknaden ønsker vi at du skriver hvorfor du ønsker å delta, tidligere erfaringer, evt.ditt nåværende arbeidssted og hvilken camp du helst ønsker å delta på i prioritert rekkefølge.
Alle ledere/mentorer må være til stede under hele campen.
Camp Spinal Vinter
Sted: Hafjell, Øyer
Tid: 15.- 21. mars 2025
På Camp Spinal Vinter får deltakerne utfordret egne grenser i alpinbakken, og trent på alle aspekter av å forflytte seg i snø og være ute i vintervær.
Vinteren er ofte noe rullestolbrukere gruer seg for, og mange er isolerte innendørs. På Camp Spinal Vinter lærer deltakere med ryggmargsskade grunnleggende alpinferdigheter. Deltakerne får testet alpint eller sit-ski og vil få skiopplæring av kyndige instruktører og mentorer. I skibakken får deltakerne med seg ledsager som sikrer testing av ferdigheter i trygge omgivelser.
Tiltaket er etablert i samarbeid med Norges Skiforbund (NSF). NSF stiller med instruktører og informasjon til deltakerne om hvor og hvordan de kan fortsette med skiaktivitet når de kommer hjem.
Camp Spinal Vinter gir deltakerne mulighet til å møte gode rollemodeller, få praktisk trening på for eksempel forflytning i litt utfordrende omgivelser og tips og triks i forhold til vinterpåkledning og det å håndtere snø og kaldt vær. Campen vil forhåpentligvis også gi deltakerne motivasjon og et kontaktnett med idretten.
Vi bor på Pellestova hotell og i leiligheter på hotellets område.
Brain Camp Alumni
Sted: Bergen
Tid: 4.- 8. mai 2025
Brain Camp Alumni er en camp for ungdom i alderen 13 - 21 år som tidligere har deltatt på Brain Camp Yng.
Brain Camp Alumni gjennomføres i samarbeid med Energisenteret for barn og unge (EBU) på Haukeland Universitetssykehus.
Målsetningen med Brain Camp Alumni er at deltakerne skal få styrket nettverk, økt selvstendighet og dele erfaringer rundt tema som ungdomstid, skole og venner m.m. Deltakerne vil møte unge mentorer som selv har en skade på hjernen og som kan dele erfaringer. Vi skal også gjennomføre spennende og hyggelige aktiviteter i og rundt Bergen.
Vi håper å gi ungdommene lærerike og spennende dager med ny kunnskap, nye vennskap og mestring!
Vi bor på dobbelt - eller flermannsrom på hotell.
Camp Spinal Sommer
Sted: Oslo
Tid: 13.- 20. juni 2025
På denne campen har vi fokus på å introdusere deltakere til ulike aktiviteter og idretter sammen med særforbund og klubber. I tillegg jobber vi mye med selvstendighetstrening og trening på basisferdigheter som rullestolteknikk og forflytningstrening. Det blir både utendørsaktiviteter, basistrening, friluftsliv, erfaringsutveksling rundt aktuelle tema knyttet til det å ha en ryggmargsskade som for eksempel seksualitet, ernæring, familieliv, aktivitetshjelpemidler og tilpassing av bil. Målet er at deltakerne blir mer selvstendige i hverdagen. Vi benytter oss av Olympiatoppens og Norges Idrettshøgskoles fasiliteter og bruker uteområdene rundt Sognsvann.
Vi bor på Olympiatoppen sportshotell.
Brain Camp Yng
Sted: Vestre Kjærnes gård, Våler i Østfold
Tid: 30. juli - 5.august 2025
På Brain Camp Yng samles barn og ungdom med ervervet hjerneskade mellom 6 og 16 år og en av deres foreldre/pårørende. På denne campen får deltakerne testet ut sine grenser sammen med fagpersoner og rollemodeller som selv lever med en hjerneskade. Brain Camp Yng er også rettet mot foreldre/pårørende for å støtte dem i rollen, øke kunnskap og legge til rette for å treffe andre i samme situasjon. Uken inneholder introduksjon og utprøving av ulike aktiviteter, samt erfaringsutveksling og nettverksbygging.
Vi bor på Vestre- og Østre Kjærnes gård.
Mountain Bike (MTB) Adapt
Sted: Trysil
Tid: 15.- 17. august 2025
Camp Mountain Bike (MTB) Adapt er et tilbud til personer med en ervervet ryggmargs-, hjerneskade eller lignende skade, som ønsker å begynne med adaptiv terrengsykling på tre eller fire hjul.
Gjennom denne helgen får deltakerne testet ut terrengsykling i trygge omgivelser med et støtteapparat som hjelper til ute i løypene. Rutinerte mentorer på 3 eller 4 hjul vil være til stede for instruksjon, gi teknikktips og dele av sine erfaringer rundt det å være ute i naturen på sykkel. Deltakerne får mulighet til teste ut både grus, - sti og utforsykling – og også prøve flere ulike sykler slik at man kan få et klarere bilde av hvilken sykkel man bør søke på.
Deltakerne vil også få hjelp til alt som er sykkelrelatert av våre erfarne hjelperyttere.
Vi bor på Radisson Blu hotell.
Brain Camp
Sted: Beitostølen
Tid: 20.- 26. september 2025
På Brain Camp får personer med ervervet hjerneskade mulighet til å utfordre seg selv, oppleve mestring og dele erfaringer, opplevelser og mestringsstrategier med hverandre. Målet er at deltakerne skal øke sin selvstendighet og tilegne seg mer kunnskap og verktøy til å finne sin nye normal – og leve et god og aktivt liv ut ifra egne forutsetninger. Etter å ha fått en hjerneskade kjenner mange seg usikre på egne ferdigheter – og synes det kan være utfordrende å teste ut ulike aktiviteter på nytt. På Brain Camp vil deltakerne imidlertid få mulighet til nettopp å teste ut ulike aktiviteter i fjellet – i trygge rammer. Det å gjøre dette sammen med rollemodeller og mentorer som selv lever med en hjerneskade gir trygghet og kan skape gode mestringsopplevelser.
Vi bor på hotell eller leiligheter på Beitostølen.
Felles for våre tilbud for Aktiv rehabilitering i 2025
Kost og losji dekkes for alle ledere/mentorer. Dersom du ikke får dekket reise via eget arbeidssted, dekker vi også billigste reisealternativ.
På alle våre camper må du forberede deg på å dele rom/leilighet med minst en annen leder.
Se også helsepersonell snakke om verdifull kompetanse under