Støttespillere
Uten støttespillerne våre ville det vært vanskelig å gjennomføre ulike prosjekter og tiltak. De bidrar også til gjennomføring av prosjekter og tiltak Sunnaasstiftelsen har gitt støtte til.
Ser du, eller selskapet du arbeider for, etter gode formål å støtte? Vi har plass til flere støttespillere.
Samarbeidspartnere
Vi samarbeider med brukerne, ideelle organisasjoner, idretten, offentlige hjelpetjenester og næringslivet. Slikt samarbeid gjør at vi vil ha høy gjennomføringsevne for våre prosjekter.
Brukerne er våre viktigste samarbeidspartnere, og er aktive bidragsytere i planlegging, deltakelse og evaluering av våre tilbud. Flere av våre eksterne samarbeidspartnere deltar med rabatterte priser og innslaget av pro bono-tjenester er vesentlig.
-
Vår erfaring er at endringer i offentlig sektor går langsomt. Derfor trenger samfunnet private aktører, gjerne i samarbeid med det offentlige, til å iverksette nye tiltak. Gjennom tverrsektorielt samarbeid ved campene arbeider vi om et felles mål for å få flere personer med funksjonsnedsettelser i aktivitet.
Samarbeidsnettverket består i dag av spesialist og kommunehelsetjenesten.
-
Vi har etablert gode samarbeidsnettverk med brukerorganisasjonene til alle målgruppene, bl.a. Landsforeningen for ryggmargskade (LARS), Handikapforbundet, Personskadeforbundet LTN og Norges idrettsforbund.
I tillegg er det etablert gode samarbeidsformer med ulike frivillige aktører fra Beitostølen Helsesportsenter, Valnesfjord Helsesportsenter, Hauglandsenteret, Catosenteret og Kirkens bymisjon.
Samarbeidet består av utveksling av ledere og instruktører for gjensidig kompetanseutveksling.
-
Deltakelse fra ulike særforbund i Norges Idrettsforbund på campene, der idrett blir introdusert, sikrer overgang og kontakt med lokal klubb etter deltakelse på camp. En sømløs overføring fra rehabilitering på sykehus til campene, og videre til «After Camp» og toppidrett kan bidra til økt breddeidrett og dermed utvikling av flere toppidrettsutøvere.
-
Rehabiliteringsmiljøet i Norge er lite, derfor har Sunnaasstiftelsen lagt stor vekt på et samarbeid med internasjonale rehabiliteringsmiljøer gjennom utveksling av ledere og deltakere. Helsepersonellet lærer på denne måten av hverandre på tvers av faggrupper, institusjoner og landegrenser. Det er formelle samarbeidsavtaler mellom Sunnaasstiftelsen og syv forskjellige land i Europa.
Vi er også medlem i et nettverk for aktiv rehabilitering i Europa (ENARSCI) som ser på felles forskningsmål for å validere effekt av konseptet Aktiv rehabilitering.
I 2022 starter vi opp et samarbeidsprosjekt om likepersonstjenester i Malawi sammen med Haukeland Universitetssykehus.